Cala Calitjàs (Roses)
16 Aug 2012 2 comentari Redacció

Encant al costat del mar

Buscar la cala o la platja més bonica i amb menys banyistes és una activitat habitual de l’estiu. Al litoral català hi ha molts espais d’una gran bellesa. Ara, tot i que hi ha molts racons amb encant, trobar-ne buides per disfrutar-les en solitari no és feina fàcil.

Aquí van algunes recomanacions. Segur que en faltaran moltes, però l’espai no permet recollir-les totes. Aquestes són algunes que ens han cridat l’atenció.  Esperem descobrir-vos alguna de nova.

Cala Calitjàs (Roses)

Aquesta cala està situada a 13 km de Roses, entre les cales de la Pelosa i Montjoi. Està envoltada de penya-segats i aigües transparents i profundes. Per accedir-hi, s’ha de seguir la carretera de la costa que arriba fins a Cala Jòncols.

Cala Estreta (Palamós)

Com indica el seu nom és una franja de sorra gruixuda estreta, amb paret de roca irregular. És una de les moltes cales situades al nord de la platja de Castell (Els Corbs, Roca Bona, El Crit, etcètera) i abans d’arribar a Calella de Palafrugell .

Hi ha una barraca de pescadors de gran valor històric. La tècnica constructiva es de volta de canó amb la coberta de rajola i murs de pedra lligada amb morter de calç. És una interessant mostra de l’arquitectura popular mediterrània.

Per accedir-hi, s’ha de deixar el cotxe a l’aparcament de la platja de Castell. S’ha de prendre el camí que hi ha al costat i en uns 20-30 minuts s’hi arriba.

Cala Estreta

Cala Bona (Tossa de Mar)

Situada entre Tossa de Mar i Cala Pola, aquesta petita cala entra des del mar uns 75 m i acaba en una platja de roques. No és un lloc còmode per prendre el sol ja que pràcticament no hi ha sorra. El seu difícil accés fa que hi hagi poca gent, i els que ho fan, hi arriben en barca.

Cala Bona

Cala Sa Forcanera (Blanes)

Aquesta cala situada al municipi de Blanes, entre les platges de Santa Anna i Sant Francesc, només te accés en vaixell, ja que està sota d’un penya-segat. A sobre la cala hi ha el jardí botànic Marimurtra.

Cala Sa Forcanera

Platja de la Punta del Fangar (Deltebre)

Les seves característiques geogràfiques i naturals converteixen la Punta del Fangar en una de les zones més singulars del Delta de l’Ebre. És el cas del seu sistema dunar, molt ben conservat. En els dies de molt de sol es poden veure miratges. Des del seu mirador es pot obervar la badia, on proliferen els cultius de mol·luscs. S’hi arriba des de la platja de la Marquesa, continuant per una pista d’arena.

Far a la platja de la Punta del Fangar

Les fotografies de Cala Calitjàs (imatge destacada), Cala Estreta, Cala Bona i Cala Sa Forcanera són del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Comentaris

  1. molina villadiego va dir això el 25 ago 2012

    Ke sitios mas lindos seria muy rico ir a pasear

  2. molina villadiego va dir això el 25 ago 2012

    K sitios ms lindos seria muy rico ir a pasear

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.