DCIM101GOPRO
28 Jun 2012 2 comentari Òscar Marín

Amb parapent per la vall d’Àger

És difícil descriure la sensació de saltar des del vessant d’una muntanya. Ens asseguren que no passarà res, que el parapent ens aixecarà i ens sostindrà. Comencem a córrer, el parapent s’infla i el terra s’allunya. Als nostres peus s’obre la vall d’Àger, una àmplia depressió flanquejada per imponents relleus muntanyosos, a la comarca prepirinenca de la Noguera. El cor batega amb força, però aviat la pau de l’entorn ens asserena mentre planem. Es diu del parapent que és l’aparell que ofereix el desplaçament més similar al vol d’un ocell. Sense carrils ni vies marcades, sense peatges, sense motors, sense cap cuirassa que ens separi del sol i del vent, sobrevolem la vall com les àligues i els voltors que estenen les ales en aquests paratges serens de la serra del Montsec.

Podríem dir que estem a la capital catalana del parapent. Cada dia hi ha nous aventurers vinguts d’arreu del món que arriben a la Àger amb la il·lusió de fer un vol amb parapent o amb paramotor per aquests paisatges que combinen penya-segats i pendents elevats amb planúries de gran bellesa. Gràcies a l’oferta de vols biplaça que ofereixen companyies com Entrenúvols, sobrevolar la vall d’Àger és una activitat a l’abast de tothom. El pilot s’asseu darrere, el passatger davant per gaudir millor del paisatge, tots dos ben lligats al parapent.

Parapent sobrevolant el congost de Mont-rebei

L’instructor és qui guia i controla l’aparell, amb els coneixements i la pràctica imprescindibles per resoldre qualsevol incidència que es pugui presentar durant el vol. El client només ha de proposar-se gaudir de l’experiència. Hi ha diversos punts a la serra del Montsec des d’on llançar-se, però el coll d’Ares és el més freqüentat. Des d’aquí ens enlairem, ben abrigats perquè amb la velocitat i l’alçada augmenta la sensació de fred, i assolim sense dificultats els mil metres de desnivell.

Un dels paratges més bells que podem sobrevolar és l’estret de Mont-rebei, un gran congost de set quilòmetres de llarg i uns cinc-cents metres de profunditat obert pel riu Noguera Ribagorçana en les dures roques calcàries de la serra del Montsec. Per assaborir intensament aquesta gorja magnífica, cal que les cames ens hi portin. Un cop baixeu del parapent, us recomanem fer una ruta a peu pel corriol que ressegueix el congost, admirar amb prudència les aigües que corren al fons del penya-segat i observar amb admiració els voltors i altres ocells que fan el niu en els replecs d’aquestes parets verticals. Una ruta molt recomanable per completar una jornada plena d’emocions intenses.

Comentaris

  1. cheap va dir això el 05 jul 2012

    Excellent internet site you got here! Please maintain updating, I will def read more. It’ll be in my bookmarks so much better update!

  2. Duncan Owensby va dir això el 25 oct 2012

    I just want to mention I’m new to weblog and definitely savored you’re web blog. Very likely I’m want to bookmark your site . You really have beneficial posts. Kudos for sharing with us your web site.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.