manteniment_material
28 Mar 2012 0 comentaris Fem Neu

El material, a punt

El material, ja siguin els esquís o les botes, és delicat i cal cuidar-lo per intentar que duri els màxims anys possibles amb la millor qualitat. I val la pena que es mantingui en bones condicions perquè, a més, ens garantirà unes millors jornades d’esquí.

Tant els esquís com les botes necessiten d’un manteniment concret. Parlem primer de les botes. Quan s’esquia és important que les botes s’ajustin bé al peu, que facin força per a que el turmell no es mogui i així poder aplicar la força necessària per a fer lliscar els esquís com vulguem. Per a que això sigui així, les botes s’han de guardar amb les tanques tancades, per tal que mantinguin la seva forma. D’altra banda, un cop es treuen s’han d’eixugar però no ho farem posant-les davant d’un radiador amb calor directe sinó en un espai calent, perquè amb aire calent directe podria deformar el plàstic i per tant fer-les malbé. Per últim i, possiblement ja per posar un 10 al manteniment de les botes, existeixen unes gomes que es posen a la sola per a caminar, de forma que no es gastarà la sola.

Pel que fa als esquís, un cop ja s’ha arribat a l’hotel o a casa, no es poden deixar tancats i repenjats a la paret. És important deixar-los oberts, per a que ventilin i cal passar-hi un drap o una mica de paper per a eixugar-los. Així evitarem que els cantells dels esquís es rovellin. Aquest seria el pas important que es pot fer a casa amb facilitat i tans sols un parell de minuts. A partir d’aquí, hi ha altres coses que es poden fer als esquís però que requereix un material especial. Es pot fer a casa, però si no es coneix com s’ha de fer, es poden portar a les botigues on reparen el material per a que especialistes s’encarreguin de deixar-los a punt. Es tracta d’encerar, arreglar la sola i posar els cantells a punt.

Hem parlat del material d’esquí, però aquests consells també es poden aplicar amb una taula d’snowboard.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.