panto
09 Mar 2012 0 comentaris Fem Neu

El Conjunt Romànic de la Vall de Boí, el tresor dels Pirineus

Aquesta setmana us invitem a conèixer i a descobrir el Conjunt Romànic de la Vall de Boí. En aquesta vall del Pirineu hi trobareu una gran riquesa patrimonial: vuit esglésies i una ermita. La UNESCO l’any 2000 va declarar Patrimoni Mundial les esglésies de St. Climent de Taüll, Sta. Maria de Taüll, St. Joan de Boí, Sta. Eulàlia d’Erill la Vall, St. Feliu de Barruera, La Nativitat de Durro, Sta. Maria de Cardet, l’Assumpció de Cóll i l’ermita de St. Quirc de Durro.

Tot aquest legat en el seu conjunt ha aconseguit convertir-se en el referent de l’art romànic català. A més de la seva bellesa intrínseca i de la seva estudiada harmonia amb el paisatge, aquests edificis han arribat a tindre un paper singular a l’art català, gràcies a la riquesa dels seus elements decoratius i mobiliaris, en un estat de conservació i d’una qualitat excepcional.

Si voleu descobrir aquest patrimoni visiteu el web del Centre del Romànic de la Vall de Boí, on us facilitaran tota la informació útil per descobrir i gaudir d’aquest tresor dels Pirineus. De moment, aquí us deixem l’horari de visites establert fins al 30 de març.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.