snow_freestyle
21 Mar 2012 0 comentaris Fem Neu

L’aterratge, clau per als primers salts de freestyle

El freestyle és una modalitat espectacular, que cada vegada té més adeptes i que enganxa a primera vista. Les estacions d’esquí de Catalunya han invertit en els darrers anys per donar als esquiadors i snowboarders que els atrau aquesta modalitat, un espai especial per a ells. Veient-ho des de lluny, sembla que sigui ben fàcil, perquè ells ho fan fàcil, però en realitat posar-se una taula d’snowboard i fer salts, ja sigui en un half pipe o en un snowpark requereix dominar molt l’esport. Avui, en aquest espai, veurem alguns detalls a tenir en compte per a començar en el freestyle.

L’element principal que cal tenir en ment és que l’snowboarder ha de ser capaç de tenir un clar domini de la taula, fer girs complets amb carving, anar a la velocitat que es vulgui o fer canvis de ritmes. Un cop es tingui per la mà la taula en pistes, ja es pot anar provant de fer petits salts.

En el freestyle és primordial evitar lesions, s’ha de tenir present que amb els salts i els trucs a l’aire, hi ha forces probabilitats de no caure bé i fer-se mal. Per això, un cop es tingui aquest domini sobre la taula, hi ha dues regles molt importants a seguir. La primera fa referència a la zona d’aterratge i la segona a com s’ha de fer la recepció del salt. L’aterratge s’ha de realitzar en una zona que tingui, com a mínim, la mateixa inclinació que l’àrea des d’on s’ha iniciat el salt. Si es fa la recepció en un espai completament pla, els lligaments dels genolls es podrien veure afectats. Un cop es té clar quin és l’espai adequat, falta saber el com. Mai s’han de fer els salts amb les dues cames estirades, s’han de tenir flexionades perquè permetran que la recepció sigui més suau i les cames puguin absorbir l’impacte de forma menys brusca.

Aquests són alguns dels elements a tenir en compte si es vol començar a fer salts, sense lesionar-se i agafant la confiança necessària per anar millorant dia a dia.

Imatge: Mundials Snowboard La Molina 2011

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.