Platja Castell
31 Oct 2012 1 comentari Redacció

Gaudir de la costa fora de temporada

L’hivern ja està a tocar. Abans, però, volem proposar una ruta per la Costa Brava, en un espai preciós, i que ara es pot gaudir pràcticament en solitari. És l’Espai Natural de Castell-Cap Roig. És un dels pocs espais no urbanitzats de la Costa Brava gràcies a la pressió dels veïns de Palamós i dels municipis del voltant i a les organitzacions ecologistes que van lluitar per evitar l’urbanització de l’entorn a la dècada dels 90′. S’ha de destacar el seu valor natural (inclòs un aiguamoll) i el seu valor històric (hi ha les restes d’un poblat ibèric).

Aquest cop proposem una ruta que va des de la platja de Castell fins a  Cala Estreta. És un passeig agradable d’uns 50 minuts, apte per a tots als públics. Cal anar amb compte amb algun pendent i algun tram de camí estret que voreja els penyasegats plens dels pins que caracteritzen la Costa Brava.

Vista de la platja de Castell

El camí està perfectament senyalitzat des de la platja fins al poblat ibèric. Al costat, es pot veure la Foradada, una cova amb entrada i sortida situada a l’extrem del Montgrí, que entra a la mar Mediterrània. Els amants del caiac estimen molt la Foradada, que, en moltes ocasions, és el final d’una ruta que comencen a la Cala Montgó, al sud de L’Estartit, i acaben al Montgrí, passant per les Illes Medes.

La Foradada

Des de la part inferior del poblat ibèric i al costat de La Forada, surt el camí que  voreja els penya-segats, per sobre de cala Canyers i cala Corbs. En algun moment, el camí es complica una mica, sense convertir-se en una ruta per professionals. Des d’allà, el camí continua per una via asfaltada fins a cala Estreta. Des de l’1 d’octubre aquest tram està obert al pas de vehicles i es tornarà a tancar a l’estiu. Però val la pena deixar el cotxe i fer-lo a peu. Us ho recomanem.

Tram de camí a Castell-Cap Roig

Penya-segat a Castell-Cap Roig

Baixem per un tram d’escales fins al nivell del mar i descobrim cala Estreta, una de les més boniques de la Costa Brava. Descansarem una estona allà mateix. Si es vol continuar, les següents cales són Roca Bona i Cap de Planes, que és nudista. A cala Estreta hi ha una petita barraca de pescadors, de volta catalana, que gestiona l’Ajuntament de Palamós i al qual es pot sol·licitar el seu ús. Fora de temporada és fàcil veure alguna parella de nuvis fent-se les fotos del casament.

Cala Estreta

La tornada la farem per l’interior. El recorregut és una mica més curt i ens permetrà veure la barraca d’en Dalí. És el taller que Alberto Puig Palau, el propietari de Mas Juny, va regalar al seu amic pintor. Té un punt d’originalitat, com el destinatari del regal: la porta d’entrada està inclinada. Dalí va agrair el detall del seu amic, però tot i que va ser-hi, hi ha fotografies, treballava al seu taller a Portlligat. No hi ha cap constància que pintés cap quadre a la barraca de Castell.

Barraca d’en Dalí a Castell-Cap Roig

Si us animeu a fer la ruta, és recomanable fer servir calçat i roba esportiva, portar impermeable o un paravents, aigua i crema protectora. Abans de començar,  val la pena mirar la previsió del vent, no sigui que la Tramuntana compliqui el trajecte.

Comentaris

  1. Descubrir la Costa Brava va dir això el 05 nov 2012

    Hola,

    No conocíamos esta ruta y tiene muy buena pinta, muchas gracias!
    La probaremos y ya os comentaremos!

    Gracias!

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.