Port-Aine-snow
21 Dec 2012 0 comentaris Redacció

Gaudeix dels snowparks i prova nous trucs

L’Snowboard és un esport de moda a Catalunya, com demostra la proliferació de nous Snowparks. En total ja són nou les estacions d’esquí del Pirineu català que compten amb pistes exclusives per als amants de les taules, que tenen una infinitat de possibilitats per demostrar la seva perícia. Com tot esport, l’snowboard s’ha de prendre amb calma, anar pas a pas i no pretendre fer virgueries el segon dia -el primer dia s’acostuma a passar a terra-, però un cop dominada la tècnica el límit el poses tu.

Quan controles sobre la neu els trucs més bàsics – Nose Rolls i Tail Rolls, ollies, aeris, grabs i els girs aeris-, què millor que provar-los en l’snowpark sobre baranes o calaixos. LA teva imaginació, la teva destresa i la teva valentia posen els límits. A continuació us oferim una sèrie de consells per provar els trucs o salts en una barana.

-Ollie: Acosta’t a la barana a una velocitat prudent. Quan estiguis davant has de flexionar les cames carregar el pes en la part posterior de la taula (tail) i aixecar llavors la part davantera (nose). Amb l’impuls el tail s’ha de posar a la mateixa alçada. En aterrar a la barana és molt important flexionar els genolls per esmorteir el cop, mantenir l’esquena dreta i les espatlles paral·leles a la taula per lliscar per l’obstacle.

-Tailpress: S’entra a la barana en Nollie (salt oposat al ollie). Abans d’impactar amb la barana, cal ficar el pes del cos en el tail i aixecar el noise. Per fer-ho correctament s’ha de flexionar lleugerament la cama del darrere i estirar la davantera. Un cop el tail toca amb la barana cal mantenir l’equilibri mentre llisca per l’obstacle.

-Backside lipslide: Consisteix en passar el tail del tot per sobre de la barana i d’esquena. Si a l’hora d’intentar-ho tens problemes per passar el tail, prova a aixecar el nose el més alt possible. L’ollie d’entrada dependrà de l’alçada de la barana. Per realitzar correctament, hauràs contraure les espatlles.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.