Torroella - l'Estartit - Ruta a peu família
01 Jul 2014 0 comentaris Redacció

Descobreix el fons marí de les Medes

La família Camps ha visitat Torroella de Montgrí-L’Estartit de la mà del programa Un dia perfecte en família a Catalunya. Aquesta és la ruta: han visitat el Museu de la Mediterrània de Torroella, han vist el fons de les Medes des del vaixell Nautilus i s’han refrescat tastant un Gelat Angelo, després de veure com els elaboren. T’animes a gaudir com ells?

La ruta comença Torroella de Montgrí, al Museu de la Mediterrània. És una instal·lació singular on es pot descobrir amb tots els sentits com és el territori banyat pel Mar Mediterrani: escoltar la música de L’Alguer, veure les aus que hi viuen en el Parc Natural del Montgrí o olorar el mar. És una bona introducció per al recorregut en vaixell posterior.

Naturalesa salvatge

El Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter té paisatge singular, configurat per un litoral amb penya-segats, cales i platges que s’endinsen en uns fons marins de gran valor ecològic. Està situat entre les planes al·luvials del Baix Empordà i l’Alt Empordà i els aiguamolls que fa el riu Ter quan desemboca a Pals.

Es pot observar un grup important d’ocells molt interessant per la seva varietat i perquè són espècies protegides. Al massís es pot veure el falcó pelegrí, el xoriguer comú i la gralla. El gavià de pota groga és l’au més abundant a les illes Medes, on hi ha una de les colònies més nombroses de la Mediterrània.

Veure el fons de les Medes

Per observar en detall el fons de les Medes, amb una gran biodiversitat submarina, val la pena fer una excursio en el Nautilus, un vaixell de fons transparent que surt de L’Estartit. Fa diferents rutes. Una de les més interessants és la que passa per les illes Medes: recorre la costa del massís del Montgrí i acaba a la Roca Foradada.

Un bon gelat per acabar la visita

Res millor per refrescar-se a l’estiu que un bon gelat. La ruta continua a Ullà a les instal·lacions de Gelats Angelo. Creat al 1985 a Torroella de Montgrí pel mestre gelater Angelo Corvitto, s’ha convertit en una empresa familiar que aposta per la qualitat i que està reconeguda mundialment. Val la pena acostar-s’hi per veure com els fan i deixar-se temptar per un dels seus sorbets.

En família a Torroella de Montgrí-L’Estartit

Per acabar, et pots quedar a dormir a Torroella de Montgrí-L’Estartit, una de les destinacions catalanes certificades com a familiars per l’Agència Catalana de Turisme. Els seus hotels compten amb serveis adaptats a les persones que viatgen amb nens, des d’un bressol a un llit supletori, així com també animació a la piscina mentre els grans fan la migdiada. També pots trobar restaurants amb menú infantil i empreses que organitzen activitats per a les famílies. Aprofita per fer una visita a l’Estació Nàutica de L’Estartit-Illes Medes que et suggerirà activitats nàutiques i també et pot ajudar si vols allargar  l’estada. Si estàs un dia més, et proposem una altra ruta d’un dia a Torroella de Montgrí-L’Estartit.

A més Catalunya celebra l’Any del Turisme Familiar. Consulta els descomptes i les activitats que s’han organitzat al catalunya.com.

El mapa de la ruta

Veure el mapa a Google Maps

Museu de la Mediterrània: Ullà, 27-31, 17257 Torroella de Montgrí (Girona)

Tel. 972755180

Nautilus: Passeig Marítim, 23, 17258 L’Estartit (Girona)

Tel. 972 751 489

Gelats Angelo: Polígon Industrial Depal. Nau n. 10, 17140 Ullà (Girona)

Tel. 972 75 86 83

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.