Alex Puente
04 Feb 2014 0 comentaris Redacció

Esportistes catalans a Sotxi 2014

Si ets un fanàtic dels esports d’hivern, segurament no et perdràs l’inici dels Jocs Olímpics de Sotxi 2014 el divendres 7 de febrer.

Dels 20 esportistes que formen part de la delegació espanyola, set són catalans. Uns són veterans, altres participen per primera vegada en uns jocs olímpics, però tots s’han format com a esportistes a les estacions d’esquí del Pirineu Català.

Ferran Terra, esquiador alpí, en ple descens.

En esquí alpí, Ferran Terra, que ja va participar als Jocs Olímpics de Vancouver, ha fet sis podis als Campionats d’Espanya i en aquests jocs participarà en quatre modalitats (descens, supergegant, combinada i gegant). Confia en “aconseguir els millors resultats. Donaré el millor de mi perquè els jocs són una cita especial on sempre s’ha d’intentar aconseguir el millor a cadascuna de les disciplines”.

Pol Carreras i Àlex Puente s’estrenen en aquests jocs. Carreras és un esquiador de Valldoreix que s‘ha finançat la seva pròpia carrera com esquiador, mitjançant una campanya de crowdfunding, i que té moltes ganes de triomfar. Puente, aranès nascut a Viella, prové d’una família amb una llarga tradició en el món de l’esquí. Procedent dels juvenils del Centre de Tecnificació de la Vall d’Aran (CTVA), va entrar a la RFEDI i d’aquí ha donat el salt olímpic.

Per a l’esquiador Pol Carreras, els jocs de Sotxi són els seus primers jocs olímpics.

L’esquiadora de fons, Laura Orgué, ha guanyat durant dos anys consecutius (2012 i 2013) el Campionat Mundial de Skyrunning, en l’especialitat de Kilòmetre vertical i comenta “seran els meus tercers Jocs i les meves expectatives han crescut. Estar entre les vint primeres seria un repte bastant gran, però si tot surt bé podria ser possible estar entre les 20 o 25 primeres”.

En snowboard, la sabadellenca Queralt Castellet, que fa cuatre anys va quedar fora de la final de Vancouver per culpa d’una lesió, afronta la seva tercera experiència olímpica i segons ella mateixa comenta “tinc una ronda molt potent, si em surt bé puc estar al podi”.

La snowboarder Queralt Castellet en ple salt.

El barcelonès Adrià Díaz, que formarà parella amb la Sara Hurtado en patinatge artístic, afirma que li agradaria “entrar a la final, estar entre els vint millors, serà difícil”.

Per últim, Ander Mirambell, també de Barcelona i olímpic a Vancouver 2010, competirà en skeleton (una modalitat de descens en trineu semblant al bobsleigh i al luge) i intentarà millorar a la ciutat russa el lloc 24 que aconseguí a Vancouver 2010.

Ander Mirambell competeix en skeleton des de 2005.

Si vols seguir l’exemple d’aquests campions i arribar algun dia a participar en uns jocs olímpics, al Pirineu Català tens estacions i pistes a la teva disposició per entrenar i convertir-te en esportista olímpic.

Més informació a: Catalunya.com


* La foto de portada correspon a l’Àlex Puente, l’actual campió d’Espanya de Gegant. (Toni Grases)

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.