Vall d'Aran
25 Sep 2012 0 comentaris Redacció

Esports a la Vall d’Aran abans que arribi la neu

Les temperatures ja comencen a baixar i la pràctica esportiva a l’aire lliure es fa més agradable. Ens traslladem fins a la Vall d’Aran, abans que arribin les primeres nevades i que baixin les temperatures. Us fem tres propostes per fer a la zona del Baix Aran.

Vall d’Aran

En primer lloc, el Saut deth Pish, un dels salts favorits pels que fan baixades en caiac. És una caiguda d’aigua impressionant, de més de 12 m de longitud, situat en un espai de gran bellesa. Es pot arribar-hi fàcilment en cotxe per una pista asfaltada paral·lela al riu Varradòs, a la qual s’accedeix des de Pont d’Arròs.

Saut deth Pish

Els aficionats a aquesta pràctica el troben ideal per practicar el salt perquè hi ha molta aigua. Això els permet caure de qualsevol manera, sense dificultat, i  sense fer-se mal. És un bon lloc on entrenar-se per fer salts de més dificultat.

Si en comptes de saltar, es vol aprofitar per fer senderisme, existeix una ruta entre el Plan des Artiguetes i el Saut deth Pish que no és gaire difícil. Són uns 45 minuts on es veuen paratges de gran bellesa, com els prats de l’Artiga de Varradòs, des d’on es pot contemplar la Maladeta i l’Aneto.

Saut deth Pish i una altra caiguda d’aigua a la part superior

Si en canvi, preferiu pujar muntanyes en bicicleta, us proposem pujar fins al mirador d’Arres. El més còmode habitual seria fer-ho des de Vilamós. Però sortint de Bossòst, hi ha una dura pujada per una pista forestal asfaltada de 7,2 km. El desnivell és de 611 m i el pendent màxim és d’un 14%. Per pujar-hi s’ha de girar a la dreta a Bossòst,  travessant el pont del pedra del riu Garona, i allà es trobarà una placa on indica l’altitud del port. La recompensa després de la pujada és la visió des del mirador de la Vall d’Aran i del pic de la Maladeta.

Imatges de la Vall d’Aran des del mirador d’Arres

Per recuperar-se de qualsevol de les tres opcions, es pot anar fins a Bossòst  i menjar alguns plats de la cuina aranesa. Si després encara hi ha forces, és molt recomanable un passeig per la riba del riu Garona, que travessa tot el municipi. Les àmplies dimensions del riu en aquest tram i el seu gran cabal permeten practicar ràfting. Encara que potser millor deixar-ho pel dia següent, després de d’haver descansat una mica.

Església de Mair de Diu dera Purificació de Bossòst

Per més informació: www.visitvaldaran.com

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.