Practicants de raquetes de neu
10 Mar 2014 0 comentaris Redacció

Corre a posar-te les raquetes de neu

Si vols gaudir del paisatge d’una muntanya nevada i alhora fer una mica d’exercici, les raquetes de neu són una bona opció. A més, ho pots fer amb parella, en família, en una excursió guiada… fins i tot hi ha curses de raquetes.

Al Pirineu català gairebé totes les estacions d’esquí organitzen sortides amb raquetes de neu, fins i tot hi ha excursions nocturnes, com és el cas de La Molina que ofereix tota una experiència per la muntanya, amb descans en un iglú i una bona xocolata calenta en acabar.

Les rutes amb raquetes de neu poden tenir diferents nivells de dificultat.

Baqueira Beret ofereix excursions amb raquetes de neu pel Pla de Beret, només les nits de lluna plena, i Port Ainé i Espot Esquí organitzen excursions guiades pel Parc Natural de l’Alt Pirineu.

També hi han cursos per aprendre i si vols participar en alguna competició, també se’n celebren (proves nocturnes, d’orientació, etc…). Recentment, es va celebrar a les Valls d’Àneu la cursa Floc de Neu en la que el català Just Sociats, del Club Excursionista Callús (Bages), es va proclamar campió de la Copa d’Europa de raquetes de neu.

A les sortides a la muntanya és indispensable la presència ‘d’un guia professional.

Un esport fàcil i molt recomanable

La modalitat de raquetes de neu no requereix molta tècnica i és una activitat que es pot adaptar a diferents nivells. Les raquetes són còmodes i fàcils d’utilitzar, només requereixen unes passes per acostumar-s’hi… és com caminar sobre la neu.

Les raquetes de neu són còmodes i molt adaptables.

Com a qualsevol altre activitat de neu, quan n’hi ha molta, s’ha de saber interpretar per on anar i trepitjar. Per això, totes les rutes es fan amb un guia professional. Si voleu fer una sortida amb nens, penseu que l’edat mínima és entre els 7 i els 8 anys (depenent de l’estació). I, generalment, les excursions poden durar de 3 a 6 hores.

Si vols saber més sobre els esports i la neu, entra a Catalunya.com

* Totes les imatges són de l’estació de Boí Taüll.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.