PortAine
22 Feb 2012 0 comentaris Fem Neu

Comportar-se a pistes per tenir un dia perfecte

De la mateixa manera que quan s’agafa un cotxe o una moto s’han de seguir unes normes, a l’hora d’esquiar o fer snowboard, també convé seguir algunes recomanacions. Si bé no es pot comparar, cal tenir present que a les pistes d’esquí s’han de tenir en compte uns comportaments.

A les estacions d’esquí trobem esquiadors i snowboarders de tots nivells, uns de molt experts i d’altres que es posen els esquís i la taula per primera vegada. Per això, tant uns com els altres han de valorar per quines pistes es poden posar a lliscar, segons la dificultat. D’altra banda, hi ha molts nens i nenes petits i s’ha de tenir un ull posat en ells, ja que sempre pot ser més problemàtic si es té una col·lisió amb ells. Això sí, en general els nens van acompanyats de monitors i/o pares i porten un peto per a que se’ls identifiqui fàcilment.

La velocitat és un altre punt important. Segons en quines zones de l’estació no es pot anar a la màxima velocitat, hi ha cruïlles on no sempre hi ha visibilitat del 100% amb les altres pistes, de manera que sempre s’ha de controlar.

No és qüestió d’omplir les estacions amb rètols i senyalitzacions constants, però les pistes d’esquí són un espai on gaudir de l’esport i la natura i cal que tots hi posem el nostre granet de sorra per fer que cada vegada sigui una experiència única.

Imatge: SkiPallars Port-Ainé

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.