desayuno
11 Jan 2012 0 comentaris Fem Neu

Menjar bé per esquiar bé

Passar un dia esquiant o fent snowboard és molt exigent. Requereix fortalesa física perquè es practica durant hores i per això hem de ser conscients que ens hem d’alimentar correctament. Així podrem gaudir al màxim de la jornada.

Sovint a primera hora del matí no tenim gaire gana perquè tot just ens hem llevat, però l’esmorzar és un dels àpats més importants del dia. Ens aportarà tota l’energia que gastarem al llarg de la jornada i nosaltres us recomanem un primer àpat a base d’hidrats de carboni, proteïnes, greixos i minerals. I què vol dir això? Doncs pa, torrades, cereals, galetes, llet, iogurt, formatge, mantega, fruites o sucs. Així podreu començar amb les piles ben carregades.

Tothom vol aprofitar el dia al màxim, esquiar i fer snowboard totes les hores possibles i per això alguns eviten parar a mig matí. Per això s’ha de portar una mica de menjar a sobre, ja sigui galetes, barretes energètiques o fruita. Però és ben important fer aquesta parada per recuperar forces i acabar el dia al 100%.

Tota aquesta alimentació cal acompanyar-la d’una bona hidratació, beure sovint, ja sigui aigua o begudes isotòniques.

Un cop a casa, és recomanat fer un berenar o sopar consistent, perquè el cos recuperi les seves reserves i pugui tornar a esquiar el dia següent amb les màximes energies.

Imatge: La Molina

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.