Família al Camí de Ronda (Roses)
07 Jul 2014 0 comentaris Redacció

Bussejant per la història i les aigües de Roses

La família Costals visita Roses amb el programa Un dia perfecte en família a Catalunya. Aquesta és la ruta que han fet. Ha començat al Butterfly Park, ha continuat al conjunt monumental de la Ciutadella de Roses i, finalment, els ha posat en remull al Club d’immersió de Cala Monjoi. Anem a fer un tomb per Roses.

Papallones i selva tropical

Comencem la passejada visitant el Butterfly Park, un parc temàtic que ha recreat l’ambient d’una selva tropical per acollir tot d’espècies exòtiques i molt vistoses com papallones, iguanes, llangardaixos i ocells. Aquí s’hi pot veure la papallona més gran del món (que només viu 3 o 4 dies) o bé donar de menjar als lloros que es troben com a casa a l’hivernacle de 1.000 metres quadrats. L’objectiu del parc és sensibilitzar de la importància de la conservació de les papallones i els seus ecosistemes. El Butterfly Park disposa d’una zona de pícnic per a les famílies que es vulguin emportar el menjar.

Roses monumental

Sortim de la selva per continuar passejant per la ciutadella de Roses, el conjunt monumental amb molta història i amb restes de civilitzacions dels  últims 25 segles. Es a dir, tota la història del Mediterrani. Caminar per la ciutadella és caminar per la història.  Es pot veure una fortificació militar del s XVI, un monestir romànic del s XII i vestigis de la colònia grega de Roda i de la vila romana. L’any 1961,va ser declarada Conjunt Històric Artístic Nacional i avui es troba inclosa entre els principals Béns Culturals d’Interès Nacional del país

De camí cap a Cala Monjoi es pot fer una parada al dolmen de la Creu d’en Cobertella, situat a un centenar de metres de la carretera de Roses a la Cala Monjoi. El dolmen és el més gran de Catalunya i està molt ben conservat.

Un àpat de mariner

És hora d’omplir la panxa. Al Port Esportiu de Roses hi ha el restaurant Sódemar, on fan excel·lents arrossos amb llamàntol. De fet, el restaurant és molt freqüentat pels mariners de la zona, cosa que és garantia que el menjar ha de ser bo. Està especialitzat en peixos i marisc.

Bateig de mar

Després de gaudir d’un bon arròs, arriba el moment de tirar-se a l ‘aigua i visitar el centre d’immersió de Cala Monjoi  per iniciar-se en la pràctica del submarinisme. La Cala Monjoi és coneguda per ser el lloc on hi havia el restaurant El Bulli de Ferran Adrià i té un entorn natural espectacular. Però tornant a l’aigua, el bateig de mar es fa sempre acompanyat d’un instructor i amb una classe teòrica prèvia. Mentre els grans es capbussen, els petits poden jugar a la platja. Després del submarinisme, es pot passar un dia de platja ideal, envoltants de natura i aigües cristal·lines. Una manera refrescant d’acabar la ruta d’avui.

Roses, destinació de turisme familiar

Roses es una destinació catalana certificada com a familiar per l’Agència Catalana de Turisme. Els seus hotels compten amb serveis adaptats a les persones que viatgen amb nens, des d’un bressol a un llit supletori, així com també animació a la piscina mentre els grans fan la migdiada. També hi pots trobar restaurants amb menú infantil i empreses que organitzen activitats per a les famílies. Roses ofereix moltes activitats per fer amb nens, com ara caiac, karting, parc aquàtic, minigolf i tren turístic.

A més, Catalunya celebra l’Any del Turisme Familiar. Consulta els descomptes i les activitats que s’han organitzat al catalunya.com.

Mapa de la ruta

Veure el mapa a Google Maps

Més informació per si voleu fer la ruta:

Butterfly Park: C. Santa Clara, S/N. Castelló d’Empúries. Tel. 972 450 761

Ciutadella de Roses: Avinguda de Rhode, s/n. Roses. Tel. 972 151 466.

Ajuntament de Roses: Plaça de Catalunya, 12. Roses. Tel. 972 252 400

Restaurant Sódemar: Port Nàutic de Roses. Local nº 5, 6 i 7. Roses. Tel. 972 15 20 34

Centre d’immersió de Cala Monjoi: Apt. 6. Roses. Roses (Cala Monjoi). Tel. 972.256 212

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.