buceo_hielo0
07 Jan 2013 0 comentaris Redacció

Busseja sota gel sense mullar-te

Els submarinistes aventurers han de provar el busseig sota gel, una modalitat d’immersió d’altura, que es realitza entre el desembre i el març, que ofereix unes condicions i recompenses totalment diferents a les del mar.

Submarinista sota el gel. Scuba 0.76.

Encara que costi de creure, l’equip que s’utilitza impedeix que el submarinista es mulli durant la immersió. El vestit sec aïlla la pell i manté la calor corporal tot i els 10 graus als què es troba l’aigua.

La immersió sota gel, a més del handicap de bussejar a menor pressió atmosfèrica a causa de l’altura a la qual es realitza, permet gaudir d’un joc de llums i colors únic provocat pels raigs de sol que penetren al llac.

Submarinistes a punt de procedir a la immersió. Busseing Pallars.

Les primeres immersions conegudes sota gel daten de principis del segle XX, encara que ha estat a la fi d’aquest segle quan s’ha estès la seva pràctica, amb l’aparició d’empreses que ofereixen aquests serveis. A Catalunya hi ha dues: Scuba 0.76, que organitza immersions en llacs de les estacions d’esquí de La Molina i Vall de Núria, i Busseing Pallars, que fa el mateix a la comarca lleidatana del Pallars Jussà, molt a prop del Pac Nacional d’Aigüestortes.

Per participar en aquesta aventura només cal ser major de 14 anys i tenir experiència prèvia en submarinisme -s’exigeix ​​una titulació-. L’equip i la resta de requeriments l’ofereixen les empreses, que fan partícips als bussejadors de tota la preparació i els expliquen els passos a seguir perquè, a més de viure una immersió nova i segura, aprenguin els secrets d’aquesta modalitat.

Submarinista sota el gel. Scuba 0,76.

La fotografia de capçalera pertany a Busseing Pallars.

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.