caigudes
14 Mar 2012 0 comentaris Fem Neu

“Caure està permès, aixecar-se és una obligació”

En esquí és fàcil caure, no és difícil relliscar i anar a parar sobre la neu, sobretot quan es comença. Per això, és important saber caure i reaccionar de la forma correcta un cop s’ha caigut. Abans, però, també s’ha de tenir en compte que moltes caigudes es poden prevenir. Com? Doncs per exemple, evitant l’esgotament físic,  fent alguna parada al bar per descansar, s’ha de ser conscient dels límits de cadascú. Alhora que un mateix ha de saber quin és el seu nivell, per quines pistes pot baixar i a quina velocitat.

En general s’ensenya a esquiar, quina és la posició que han de mantenir els esquís en una baixada, com pujar i baixar del telecadira.. però com s’ha de fer per caure i no fer-se mal? En cas que s’estigui en una situació on no es pot controlar la velocitat i no es pot frenar, val la pena caure per poder seguir sense haver-se fet mal. El més adequat seria anar tirant enrere, baixant el cul cap als esquís de forma que poc a poc s’estarà a prop de la neu i ja es podrà parar. Així s’haurà aconseguit caure sense fer-se cap cop. Un cop asseguts, cal mantenir els esquís en una posició perpendicular a la baixada, per tal de poder-se aixecar sense mirar cap avall i que els esquís llisquin. D’aquesta manera, es podrà seguir esquiant i aprenent tot el dia. Si bé és cert que això no garanteix que al cap del dia, apareguin al cos alguns blaus. Per a evitar que s’expandeixin i es facin grans, sempre va bé aplicar-hi gel.

Començar a esquiar no és fàcil, caigudes, cops, fred.. però és un esport que permet gaudir de la natura, d’un entorn formidable i de molt bona companyia, així, com diu la cançó “caure està permès, aixecar-se és una obligació” per poder passar-ho d’allò més bé.

I recordeu, encara esteu a temps de fer el test de l’esquiador i emportar-vos una samarreta de regal!

Publica un comentari

* Camps obligatoris.
L'autor d'aquest bloc modera els comentaris.